T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Hartlap Şehit Mehmet Demir Çok Programlı Anadolu Lisesi

Hartlap Şehit Mehmet Demir Çok Programlı Anadolu Lisesi

05055836054 Bahattin DURMUŞ
05386707153 (Memur Hüseyin ELMA)
Hartlap Mahallesi 49014 Nolu Sokak No8/A Onikişubat/K.Maraş
Vizyon
Okulumuzu ve okulumuzun hitap ettiği alan ve sektörleri iyi tanıyayarak; kısacası sektörün ve piyasanın iş gücü ihtiyacını iyi tespit ederek, buna göre kalifiye eleman yetiştirmek. Aynı şekilde okul olarak bizim ulaşabileceğimiz akademik üst programları iyi tespit etmek, eğitimimizi ona göre yönlendirmek. Aynı zamanda: Okulumuza gelen öğrencilerin farklı bölgeden geldikleri hesaba katılarak, bu zaman içerisinde okuma faaliyetleri, konferans, tiyatro gibi etkinliklerle bölgecilik zihniyetini yıkmaya çalışmak. Yapılacak gezilerle, bu bölgenin dışında da bir dünya olduğunu göstermek. Hayata bakış, olayları değerlendirme, düşünme, kısacasıfarkındalık oluşturabilme.
Misyon
Ülkemizi, çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltme hedefinde, görev ve sorumluluklarını bilen; okuyan; okuduğunu anlayan ve doğru yorumlar yapabilen; olaylara geniş ve objektif gözlükten bakabilen; soran, sorgulayabilen nitelikli insan ve nitelikli öğrenci yetiştirmek. Ama bunun mücadelesini verirken, değerler eğitimini öğrencinin özüne sindirmek ve kazanılmış davranış olarak toplumun içine çıkmasını sağlamaktır.
Başarılar
Kahramanmaraş Kort Tenisi genç kızlar il birinciliği, genç erkekler il üçüncülüğü... Mersin bölge Kort Tenisi grup yarışmaları genç kızlar ikinciliği... Kahramanmaraş genç kızlar Dart il ikinciliği... Kahramanmaraş Bocce genç kızlar ve genç erkekler il üçüncülüğü... Kahramanmaraş Bilek Güreşi 70 kg da il birinciliği... Kahramanmaraş Güreş il üçüncülüğü...
Kütüphane Kitap Sayısı :985
Öğretim Şekli :TAM GÜN TAM YIL İKİLİ ÖĞRETİM (ÖĞLEDEN SONRA HARTLAP İLKÖĞRETİM OKULU BİNASINDA)